Єврокомісія представила звіт щодо виконання партнерами вимог безвізового режиму

Єврокомісія представила звіт щодо виконання партнерами вимог безвізового режиму

Укрінформ
Єврокомісія у щорічному звіті щодо виконання країнами-партнерами, на яких поширюється базовий режим поїздок у ЄС, необхідних вимог, відзначила, що всі країни, включаючи Україну, виконали свої зобов’язання.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії, передає Укрінформ.

«Єврокомісія представила сьогодні 5-ту моніторингову доповідь щодо безвізового режиму із Албанією, Боснію і Герцеговиною, Чорногорією, Північною Македонією, та Сербією, а також із Грузією, Молдовою й Україною. Всі ці країни продовжують відповідати умовам для візової лібералізації та досягли прогресу у виконання рекомендацій, наданих минулого року», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Тернистий шлях до "митного безвізу": український досвід

Як зазначається, на виконання рекомендацій попереднього звіту всі країни досягли прогресу у таких сферах, як боротьба з нелегалольною міграцією, співробітництво із прикордонним агентством ЄС Frontex, боротьба з контрабандою, організованою злочинністю, корупцією. Окрему увагу у доповіді приділено ліквідації «золотих паспортів» - надання громадянства особам з третіх країн, які бажають користуватися безвізовим режимом з ЄС, в обмін на певні фінансові внески.

«Дані цієї доповіді стосуються 2021 року, з певними оновленнями по 2022 року, де це необхідно. Щодо України доповідь містить дані до кінця 2021 року і відображає ситуацію до початку неспровокованої та невиправданої військової агресії росії проти України 24 лютого 2022 року», - йдеться у повідомленні.

Єврокомісія поінформує Європейський парламент та Раду ЄС про свої висновки щодо виконання країнами умов для продовження безвізового режиму.

Читайте також: Довгострокова відбудова має бути частиною руху України до ЄС – Домбровскіс

З кінця 2023 року громадяни, що використовують безвізовий режим, будуть зобов’язані реєструватися у Європейській системі інформації та авторизації щодо подорожей (ETIAS).

Як повідомлялося, громадяни України користуються режимом безвізових короткотермінових поїздок до ЄС з червня 2017 року.

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну ЄС уперше в історії активував Директиву тимчасового захисту, яка надає право громадянам України, що рятуються від російської агресії, право легально перебувати на території країн ЄС, отримувати базові соціальні послуги, включаючи охорону здоров’я та освіту, а також право на працевлаштування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-