Південна Корея заявила про артобстріл буферної зони з боку КНДР

Південна Корея заявила про артобстріл буферної зони з боку КНДР

Укрінформ
Північна Корея у понеділок здійснила близько 130 артилерійських пострілів у східну та західну морські «буферні зони», встановлені військовою угодою з Сеулом у 2018 році.

Про це повідомив Об'єднаний комітет начальників штабів (JCS) Південної Кореї, передає Укрінформ із посиланням на Yonhap.

За даними JCS, постріли, ймовірно, були зроблені реактивними системами залпового вогню з округу Кумганг у провінції Канвон і мису Джансан у Південній провінції Хванхе КНДР.

Снаряди влучили в морські буферні зони на північ від Північної розмежувальної лінії (NLL), де-факто морського кордону, що був встановлений відповідно до міжкорейської військової угоди, підписаної 19 вересня 2018 року, щоб зменшити напруженість на кордоні.

Зазначається, що JCS неодноразово надсилав Північній Кореї попередження, вказуючи на порушення військової угоди та закликаючи до негайного припинення провокації.

«Артилерійські обстріли східної та західної морських буферних зон є явним порушенням військової угоди від 19 вересня, і ми настійно закликаємо КНДР негайно припинити їх», — заявили в JCS.

Читайте також: Японія і Південна Корея ввели санкції проти КНДР через запуски балістичних ракет

Наголошується також, що південнокорейські військові відстежують і контролюють пов’язані з цим переміщення Північної Кореї у співпраці зі Сполученими Штатами та підвищують готовність до потенційних непередбачених обставин.

Як повідомлялося, Японія та Південна Корея запровадили нові санкції щодо північнокорейських організацій та фізичних осіб за запуски балістичних ракет КНДР цього року.

У відповідь на регулярні випробування Північною Кореєю балістичних ракет США запровадили санкції проти трьох чиновників КНДР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-