Макрон виступає за притягнення путіна до відповідальності за воєнні злочини

Макрон виступає за притягнення путіна до відповідальності за воєнні злочини

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон назвав воєнними злочинами атаки росії на цивільну інфраструктуру і вважає, що москва припустилася величезної помилки, напавши на Україну.

Про це він сказав в інтерв’ю CBS News, передає Укрінформ.

"Я думаю, вони зробили величезну помилку. По-перше, не поважати міжнародне право і порушити всі принципи, які вони підписали, вбивчо для їхнього авторитету. І друге, тому що, ймовірно, вони припустилися багатьох помилок в оцінці своїх можливостей та можливостей України", – сказав він.

На запитання журналіста, чи має путін бути притягненим до відповідальності за ці злочини, Макрон відповів ствердно.

Читайте також: Макрон каже про переговори та гарантії безпеки для росії

"Ми маємо зібрати всі докази воєнних злочинів. І це те, що ми робимо, відправляючи в Україну поліцейських та експертів… Ми маємо запустити всі юридичні ініціативи. Тому моя відповідь – так", - сказав французький лідер.

Водночас Макрон заявив, що виступає за прямий контакт з путіним.

"Я завжди підтримую регулярні дискусії та прямий контакт з президентом путіним, тому що вважаю, що найкращий спосіб відновити взаємодію - зберегти цей прямий канал. Ізоляція - найгірша річ, особливо для такого лідера", - сказав Макрон.

Також він вважає важливим, щоб Європа та США продовжували підтримку України.

"Зрозуміло, що росія, і особливо президент путін, вирішили взяти на озброєння принаймні енергію та продовольство, створивши дефіцит, нестабільність та інфляцію. І я думаю, що його ставка - це втома від війни і втома від санкцій", - сказав президент Франції.

Читайте також: Данілов - про гарантії безпеки: Їх потребує світ від росії, а не навпаки

Макрон зазначив, що не бачить військового варіанту завершення війни в Україні.

"Я думаю, що важливо донести меседж, що це українцям вирішувати, що єдиний спосіб знайти рішення - переговори", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Еммануель Макрон поговорить з українським колегою Володимиром Зеленським перед телефонною розмовою з російським диктатором путіним.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-