Минулого року ринок нового озброєння сягнув майже $600 мільярдів

Минулого року ринок нового озброєння сягнув майже $600 мільярдів

Укрінформ
Минулого року глобальний ринок нового озброєння у світі зріс майже на 2%, наблизившись до 600 млрд дол.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це свідчить аналіз Стокгольмського інституту дослідження проблем миру.

“Продаж зброї та військових послуг сотнею найбільших компаній галузі в 2021-му році досяг 592 млрд дол, що у реальному вираженні на 1,9% більше, ніж в 2020-му”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Німеччина витратить 10 мільярдів євро на новітні американські винищувачі

Зазначається, що глобальний ринок озброєння зростає вже сьомий рік поспіль, але впродовж останніх двох років - повільніше, ніж до пандемії COVID-19.

При цьому експерти інституту запевняються, що нової зброї у світі було б продано ще більше, якби не проблеми із ланцюжками постачання, викликані пандемією COVID-19 та російською агресією.

“російське вторгнення до України в лютому 2022 погіршило проблеми із ланцюжками постачання, оскільки росія - ключовий постачальник сировини для виробництва зброї. Це може завадити зусиллям США та Європи зміцнити свої збройні сили та поповнити склади, з яких було надіслано до України боєприпасів та іншого спорядження на мільярди доларів”, - стверджується у аналізі.

Читайте також: Пентагон уклав багатомільйонний контракт на виробництво додаткових HIMARS

У інституті додають, що російські компанії галузі теж нарощують виробництво через війну, але мають складнощі з отриманням напівпровідників та страждають від санкцій. Багато факторів вказують на стагнацію на російському ринку зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-