Італія запровадить тимчасове управління на заводі «Лукойла» для уникнення ембарго ЄС

Італія запровадить тимчасове управління на заводі «Лукойла» для уникнення ембарго ЄС

Укрінформ
Італійський уряд схвалив запровадження тимчасового управління на нафтопереробному заводі ISAB на Сицилії, що належить російському "Лукойлу", аби уникнути його закриття через ембарго на російську морську нафту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Як зазначається, такий крок був зроблений, оскільки ембарго ЄС на російську морську нафту має набути чинності 5 грудня. Це своєю чергою загрожує блокуванням поставок на ISAB, на який припадає п'ята частина італійських нафтопереробних потужностей.

НПЗ покладався виключно на російську нафту, відколи банки припинили його фінансування і надання гарантій, необхідних для закупівлі нафти в інших країнах після вторгнення рф в Україну.

У Міністерстві промисловості Італії заявили, що тепер уряду дозволено вводити на заводі тимчасову адміністрацію на термін до одного року з можливістю продовження ще на рік "у разі серйозної і неминучої небезпеки" для енергопостачання.

За даними обізнаного джерела, до управління російським НПЗ можуть потенційно залучити державну енергетичну компанію ENI. Інше джерело агентства зазначило, що італійський уряд працює над розблокуванням фінансування для ISAB.

Читайте також: Болгарія домовилась із російським Лукойлом про експорт нафтопродуктів в обхід ембарго ЄС

Як повідомляв Укрінформ, за даними WSJ, російський Лукойл знайшов спосіб продавати свої нафтопродукти до США, не порушуючи міжнародні санкції. Нафтопереробний завод на Сицилії, яким володіє другий за розміром російський нафтогазовий гігант “Лукойл”, виконує роль перевалочного пункту для сирої російської нафти, яка врешті-решт потрапляє до США у формі пального та інших перероблених нафтопродуктів.

Компанію “Лукойл”, на відміну від Газпрому, не внесено до американських санкційних списків, вона досі продає свою продукцію в 11 штатах.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-