Макрон розпочав державний візит до Штатів з відвідин штаб-квартири NASA

Макрон розпочав державний візит до Штатів з відвідин штаб-квартири NASA

Відео
Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон розпочав у середу державний візит до США з офіційної зустрічі з віцепрезиденткою Камалою Гарріс у штаб-квартирі NASA в Вашингтоні.

Основні зустрічі й переговори, у тому числі з Джо Байденом, заплановані на четвер, передає Укрінформ із посиланням на Білий дім.

Візит Макрона до штаб-квартири NASA в супроводі Гарріс має підкреслити поглиблену взаємодію Франції і США в питаннях вивчення космосу, його освоєння в комерційному секторі та сфері національної безпеки. Крім того, ця співпраця охоплює зусилля зі збереження клімату та вивчення Землі.

Макрон і Гарріс висловилися за посилення такої взаємодії, у тому числі, щодо присутності американських і французьких астронавтів на навколоземній орбіті, а також збільшення інвестицій у дослідження Місяця й Марса.

Очікується, що в четвер президент Франції зустрінеться в Білому домі з американським колегою. Лідери мають обговорити у тому числі, агресію рф проти України, спільні зусилля на підтримку цивільних українців, які потерпають від ударів по критичній інфраструктурі, а також військову й економічну допомогу нашій державі. Порядок денний також включатиме питання торговельних відносин між США і ЄС, спільну політику стосовно Китаю, Ірану тощо.

У четвер також запланований урочистий обід в Держдепартаменті на честь президента і першої леді Франції. Ввечері Байден прийме французького лідера у Білому домі на офіційній вечері.

Читайте також: Байден прийме Макрона з першим державним візитом у США – Білий дім

У п’ятницю Макрон планує відвідати Нью-Орлеан (штат Луїзіана), де проживає велика французька громада. На цьому його державний візит до США завершиться.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація Байдена вперше від початку своєї каденції приймає іноземного лідера з державним візитом. Крім того, Макрон став першим главою іншої держави, який удруге відвідує Сполучені Штати з державним візитом – він уже робив це за президентства Трампа.

Очікується, що під час нинішнього візиту лідери США і Франції оголосять про досягнення прогресу в певних сферах.

Фото: Kamala Harris, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-