Після початку мобілізації до Казахстану виїхали більш як 400 тисяч росіян

Після початку мобілізації до Казахстану виїхали більш як 400 тисяч росіян

Укрінформ
Понад 400 тисяч росіян в'їхали на територію Казахстану після початку мобілізації в росії 21 вересня, з них 100 тисяч залишилися в країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на міністра праці та соціального захисту населення Казахстану Тамару Дуйсенову.

"За тими оперативними даними, якими ми щодня обмінюємося, трохи більш як 400 тисяч росіян приїхали, виїхали трохи більш як 320 тисяч і близько 100 тисяч росіян поки що знаходяться тут", - повідомила міністр.

4 жовтня МВС Казахстану повідомляло, що за два тижні російської мобілізації в країну в'їхало понад 200 тисяч громадян росії. За даними відомства, 147 тисяч із них потім виїхали з країни.

На початку листопада прем'єр-міністр Казахстану Аліхан Смаїлов заявив, що кількість росіян, які в'їжджають до Казахстану, повернулася до норми після різкого зростання на тлі мобілізації. За підсумками жовтня кількість росіян, що приїжджають, знизилася на 65%, щодня в середньому в країну приїжджали на 1,6 тисячі осіб менше, ніж у вересні, уточнив чиновник.

Після 21 вересня на сухопутних кордонах із Казахстаном, Грузією, Фінляндією утворилися великі черги на виїзд із росії. 12 листопада президент Грузії Саломе Зурабішвілі повідомляла, що з початку мобілізації в країну в'їхали понад 700 тисяч росіян. 600 тисяч із них виїхали з Грузії до інших країн, ще 100 тисяч залишилися в країні.

Читайте також: У рф з 10 грудня - нова хвиля прихованої мобілізації

Наприкінці жовтня президент рф Володимир Путін заявив, що мобілізацію в росії «завершено», проте відповідного указу він не підписав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-