У білорусі порушили понад 30 справ щодо «залізничних партизанів»

У білорусі порушили понад 30 справ щодо «залізничних партизанів»

Укрінформ
Слідчий комітет білорусі порушив понад 30 кримінальних справ проти «залізничних партизанів» за статтею «Терористичний акт». Частина з цих справ розслідується, деякі з них уже направлені до прокуратури для подальшого розгляду в суді.

Про це сказав заступник голови СК Анатолій Васильєв, повідомляє Укрінформ із посиланням на Радыё Свабода.

«У низці кримінальних справ обвинувальний вирок уже набув законної сили. Зокрема, йдеться про теракти на залізницях та автомобільних дорогах», – заявив Васильєв у інтерв'ю газеті «СБ. Білорусь сьогодні».

За його словами, справи порушено за статтями «Терористичний акт» та «Зрада державі».

Як зазначається, один із випадків стосується 40-річного жителя Мінської області, який спалив релейну шафу, через що затримались 22 вантажні та 17 пасажирських поїздів. У чоловіка нібито був із собою пістолет, тому СК обґрунтовує, чому затриманого застрелили.

Читайте також: Інформація про плани ворога атакувати Україну з півночі не відповідає дійсності - Генштаб

Васильєв назвав «екстремістські» телеграм-канали «розсадником злочинної діяльності».

Як пише видання, тисячі білорусів зазнали репресій та насильства через протест проти війни в Україні. білоруські «залізничні партизани» здійснили десятки диверсій на залізниці, а кіберпартизани на два тижні порушили роботу обладнання, що забезпечує автоматичну роботу залізниці білорусі, щоб перешкодити пересуванню російської військової техніки.

Рух так званих рейкових партизанів з’явився в білорусі на початку березня 2022 року і мав на меті зірвати графік пересування російських військ територією білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-