У Шанхаї під час антиковідних протестів затримали кореспондента ВВС

У Шанхаї під час антиковідних протестів затримали кореспондента ВВС

Укрінформ
Британська компанія суспільного телерадіомовлення BBC заявила, що китайська поліція затримала одного з її журналістів, який висвітлював акцію протесту у Шанхаї.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву компанії у Твіттері.

«ВВС надзвичайно стурбована ставленням до свого журналіста Еда Лоуренса, який був затриманий під час висвітлення протестів у Шанхаї. Його утримували протягом кількох годин перед тим, як відпустити. Під час затримання поліцейські били та штовхали його. Це сталося, коли він працював як акредитований журналіст», - йдеться у заяві.

Також компанія заявила, що не отримала достовірного пояснення затримання Лоуренса.

Читайте також: На референдумі у Словенії підтримали закон про незалежність телебачення

«Ми не отримали жодних офіційних пояснень чи вибачень від китайської влади, окрім заяви офіційних осіб, які пізніше звільнили його, що вони заарештували його для його ж блага на випадок, якщо він підхопить COVID-19 від натовпу», — повідомили у ВВС.

Виступаючи в Пекіні, речник міністерства закордонних справ Китаю Чжао Ліцзянь сказав, що заява ВВС не відображає того, що сталося. За його словами, Лоуренс не сказав, що він журналіст і не показав відповідне посвідчення представника ЗМІ.

«Наскільки ми розуміємо, заява BBC не відповідає дійсності. За словами влади в Шанхаї, журналіст, про якого йдеться, не розкривав свою журналістську особу в той час, він відкрито не показував своє посвідчення представника іноземного ЗМІ», — сказав Чжао.

Зазначається, що іноземні репортери в Китаї зобов’язані мати при собі посвідчення, видане урядом, яке ідентифікує їх як акредитованих журналістів під час висвітлення новинних подій.

Як повідомляв Укрінформ, на вихідних у низці китайських міст пройшли масштабні акції протесту проти урядових заходів протидії COVID-19, зокрема у Пекіні, Шанхаї, Ухані, Ланьчжоу. Також були зіткнення демонстрантів із поліцією.

Читайте також: У Китаї фіксують новий максимум випадків COVID-19

Китай, що є найбільшим імпортером нафти у світі, дотримується політики голови Сі Цзіньпіна щодо боротьби з COVID-19, навіть незважаючи на те, що у більшій частині світу зняли майже всі обмеження. Зокрема, керівництво країни від початку пандемії намагається боротися з нею виключно локдаунами та загальним тестуванням.

За минулу добу в КНР зафіксували новий максимум щоденних заражень коронавірусною інфекцією на тлі протестів проти урядових заходів протидії хворобі - 40 052 випадків COVID-19

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-