Орбан: Нам потрібна суверенна Україна, щоб росія ніколи не загрожувала Європі

Орбан: Нам потрібна суверенна Україна, щоб росія ніколи не загрожувала Європі

Укрінформ
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Європі потрібно зробити все, аби Україна залишалась суверенною державою, щоб росія не могла загрожувати європейським державам у майбутньому.

Про це Орбан сказав під час виступу на конгресі Міжнародного об’єднання християнських демократів (CDI), де він є віцепрезидентом, передає Укрінформ з посиланням на 24.hu.

Оцінюючи політичну ситуацію в Європі угорський прем’єр зазначив, що сьогодні європейський континент стикається з кількома серйозними викликами одночасно: війною в Україні, економічною кризою, нелегальною міграцією й «поширенням західної неомарксистської ідеології».

«Європа єдина щодо своїх цілей, головне, аби росія не становила загрози безпеці Європи. А для цього нам потрібна суверенна Україна», - заявив Орбан.

Водночас він вказав на розбіжності в баченні різними європейськими державами інструментів відновлення миру в Європі, особливо щодо запровадження санкцій, зауваживши, що тут «думки розходяться» і дебати з Угорщиною стосовно санкцій «будуть і надалі».

За словами Орбана, наразі нагальною потребою є уникнути рецесії і він переконаний, що економіки Центральної Європи досягнуть успіху, але «підвищення цін на енергоносії через війну та санкції Брюсселя дуже ускладнить це».

Читайте також: МЗС Австрії про шалик Орбана: Поінформуємо сусідів, що Транслейтанії вже немає

Як повідомляв Укрінформ, останні соціологічні опитування в Угорщині засвідчили зростання невдоволення жителів країни проросійським курсом правонаціоналістичного уряду Віктора Орбана – більшість населення виступає за суворіше засудження агресії рф проти України.

Фото: hungarytoday.hu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-