Убиті фсб «українські диверсанти» виявилися гравцями у S.T.A.L.K.E.R. і страйкбол - ЗМІ

Убиті фсб «українські диверсанти» виявилися гравцями у S.T.A.L.K.E.R. і страйкбол - ЗМІ

Укрінформ
Співробітники фсб заявили, що при спробі затримання застрелили у російському Воронежі трьох осіб, яких підозрювали в підготовці диверсії.

Як з'ясувало видання The Moscow Times, двоє з трьох убитих грали у страйкбол і рольові ігри за відеогрою S.T.A.L.K.E.R., повідомляє Укрінформ.

У фсб стверджували, ніби диверсію готували "члени законспірованого осередку прихильників української націоналістичної ідеології". Підозрюваних - "ватажка і двох його спільників" - убили під час затримання на околиці Воронежа. У спецслужбі заявили, що вони чинили збройний опір, тож силовики відкрили вогонь у відповідь.

Журналісти The Moscow Times поспілкувалися з представниками страйкбольної спільноти Воронежа і з'ясували, що один з убитих - місцевий житель Володимир Котовський, а другого знали за псевдонімом Сталкер Фосген. Один зі співрозмовників видання розповів, що Котовський - "звичайний технар, роботяга", який був прихильником Олексія Навального, а "Фосген був анархістом, бунтівником і підтримував Україну".

Читайте також: У Маріуполі вигадали «диверсантів», аби вести тотальні перевірки містян - Андрющенко

Видання встановило, що на відеозапису, поширеному фсб після вбивства трьох підозрюваних, є людина в одязі, який раніше носив Сталкер Фосген. Саме приміщення, показане на відео, відповідає кімнаті, в якій Фосген фотографував страйкбольну гвинтівку для оголошення про продаж.

Як зауважує The Moscow Times, у програмі "Вести" на телеканалі "россия-1" у сюжеті про операцію фсб у Воронежі показали прапор з емблемою у вигляді голови зеленого вовка в профіль і написом "Воля" - емблему угруповання "Свобода" з гри S.T.A.L.K.E.R. У сюжеті прапор назвали "прапором ультраправої націоналістичної партії "Воля".

Нагадаємо, розробкою відеогри S.T.A.L.K.E.R. займається українська компанія GSC Game World.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-