США закликали негайно припинити ескалацію на півночі Сирії

США закликали негайно припинити ескалацію на півночі Сирії

Укрінформ
Сполучені Штати поділяють занепокоєння Туреччини щодо загрози тероризму, однак закликають негайно припинити ескалацію на півночі Сирії, де Анкара розгорнула антитерористичну операцію.

Про це йдеться в офіційній заяві Держдепартаменту США, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати закликають до негайної деескалації на півночі Сирії», - вказується в документі.

У Вашингтоні висловили глибоку стурбованість останніми бойовими діями в регіоні. Держдеп підкреслює, що це лише дестабілізує ситуацію в регіоні, загрожує спільній меті – боротьбі з ІДІЛ, а також створює загрозу для цивільного населення та американського персоналу.

«Ми розуміємо, що Туреччина має обґрунтовані занепокоєння щодо тероризму. Водночас ми постійно висловлювали нашу серйозну стурбованість з приводу того, як ескалація в Сирії впливає на наші цілі протидії ІДІЛ, а також на цивільне населення по обидва боки кордону», - зазначається в заяві.

США також висловили співчуття з приводу загибелі мирного населення в Сирії й Туреччині.

Читайте також: Туреччина атакувала позиції курдів у Сирії, є загиблі

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці минулого тижня міноборони Туреччини розгорнуло антитерористичну операцію «Кіготь-Меч» на півночі Іраку й Сирії, спрямовану проти «Робітничої партії Курдистану» і курдських «Загонів народної самооборони» (YPG).

Операція почалася через тиждень після вибуху в Стамбулі, внаслідок якого загинуло шестеро людей, ще 81 особа зазнала поранень. Туреччина вважає, що це був теракт, до якого причетні обидва згадані курдські об'єднання.

У середу міноборони Туреччини заявило, що на півночі Сирії й Іраку знешкоджено 254 терористи та уражено 471 об’єкт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-