Ердоган заявив, що рф не виконала зобов'язань щодо Сирії

Ердоган заявив, що рф не виконала зобов'язань щодо Сирії

Укрінформ
росія взяла на себе зобов'язання у 2019 році очистити Кобані від терористів, але не змогла цього зробити, тому Туреччина робитиме це самотужки.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN Türk, про це президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав журналістам після візиту в Катар.

“Цього разу на меті були два важливі регіони: один з них – північний Ірак, інший – північна Сирія. Ми робили і будемо робити кроки назустріч цим регіонам. У нас також є домовленість з росіянами, досягнута в Сочі в 2019 році. Вони несли відповідальність за очищення від терористів у цьому районі (Кобані - ред.). На жаль, незважаючи на те, що ми багато разів нагадували їм, вони цього не робили, не можуть”, - сказав Ердоган.

За його словами, Туреччина сама взялася за цю справу.

“Ми сказали, що не будемо залишатися осторонь, і що ми будемо робити кроки проти терористів там, якщо вони (росіяни - ред.) самі ніяк не зможуть цього зробити. У рамках цього вчора ми нейтралізували 12 цілей проти терористів, які базувалися в Кобані, вразивши їх”, - сказав президент Туреччини.

Читайте також: У Сирії затримали чоловіка, який допоміг здійснити теракт у Стамбулі

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на неділю влада Туреччини повідомила про початок операції "Кіготь-Меч" на півночі Сирії та Іраку, спрямованої проти забороненої в країні "Робітничої партії Курдистану" і курдських "Загонів народної самооборони" (YPG).

Операція відбулася за тиждень після вибуху у Стамбулі 13 листопада, внаслідок якого загинули шестеро людей, ще 81 особа зазнала поранень. Туреччина вважає, що це був теракт, до якого причетні обидва згадані курдські об'єднання. Було встановлено, що інструкції для здійснення вибуху надходили з Кобані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-