Токаєв перемагає на виборах президента Казахстану

Токаєв перемагає на виборах президента Казахстану

Укрінформ
У Центральній виборчій комісії Казахстану в понеділок оголосили попередні підсумки голосування на виборах президента країни, згідно з якими перемагає з великим відривом від суперників чинний президент Касим-Жомарт Токаєв.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Tengrinews.kz.

Голова ЦВК Нурлан Абдіров повідомив, що у голосуванні взяли участь 8 300 046 осіб, або 69,44 відсотка від загальної кількості виборців.

"За попередніми підсумками кандидати набрали: Каракат Абден - 206 206 голосів, або 2,60 відсотка; Нурлан Ауесбаєв - 176 116 голосів, або 2,22 відсотка; Жигулі Дайрабаєв - 271 641 голос, або 3,42 відсотка; 907 голосів, або 2,53 відсотка; Касим-Жомарт Токаєв - 6 456 392 голоси, або 81,31 відсотка; Салтанат Турсинбекова - 168 731 голос, або 2,12 відсотка голосів", - повідомив Абдиров.

Раніше Касим-Жомарт Токаєв заявив, що президентські вибори відкривають нову політичну епоху, і надалі всі основні владні інститути будуть реформовані.

«Ми будемо чітко та послідовно здійснювати конституційну реформу. Ми переходимо до нової форми політичного устрою країни. Кардинальні зміни відбудуться в економіці. Ми підвищуватимемо добробут громадян. Для втілення всіх цих цілей у життя нам потрібна єдність. Тому закликаю вас усіх до єдності», – сказав він.

Читайте також: Токаєв підписав закон про скорочення повноважень президента Казахстану

Як повідомлялося, 20 листопада у Казахстані пройшли вибори президента країни. Вибори президента в Казахстані проходили на тлі скарг незалежних спостерігачів щодо порушення виборчого процесу та затримання активістів.

Фото Tengrinews.kz/Турар Казангапов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-