Токаєв підписав закон про скорочення повноважень президента Казахстану

Токаєв підписав закон про скорочення повноважень президента Казахстану

Укрінформ
Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв підписав у суботу, 5 листопада, шість законів, ухвалених за підсумками референдуму, що відбувся в червні 2022 року, про внесення змін і доповнень до Конституції.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі Адміністрації президента Казахстану.

«Конституційна реформа ознаменувала собою початок нової доби історії Казахстану. Вона дозволила закріпити політичні перетворення останніх трьох років та закласти міцний фундамент для подальшого зміцнення нашої державності. Відтепер суворо дотримуватимуться принципів справедливості, прозорості та солідарності. Референдум переконливо показав, що можемо протистояти безпрецедентним зовнішнім та внутрішнім викликам. Ми розпочали практичну реалізацію конституційної реформи», - заявив Токаєв.

Він також додав, що результати референдуму дозволять сформувати нову модель взаємодії гілок влади, відкриють шлях для участі громадян в управлінні державою, зміцнять гарантії захисту прав та свобод людини.

За словами міністра юстиції Казахстану Каната Мусіна, у підписаних законах містяться поправки, які скорочують повноваження президента щодо Вищої судової ради та місцевих виконавчих органів. Крім того, запроваджуються окремі обмеження на час перебування на посаді глави держави. Також скорочується так звана "президентська квота" у Сенаті.

Читайте також: Столиці Казахстану повернули назву Астана

Як повідомляв Укрінформ, президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв підписав указ про призначення позачергових виборів у країні на 20 листопада.

Фото: akorda.kz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-