Німеччина запропонувала Польщі системи ППО Patriot

Німеччина запропонувала Польщі системи ППО Patriot

Укрінформ
Німеччина запропонувала Польщі системи протиракетної оборони Patriot для безпеки повітряного простору після падіння ракети минулого тижня.

Про це сказала міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт в інтерв’ю Rheinische Post, передає Укрінформ із посиланням на The Guardian.

"Ми запропонували Польщі підтримку в захисті повітряного простору - нашими винищувачами "Єврофайтер" і системами ППО Patriot".

Читайте також: Кулеба - під час розмови з Блінкеном: Час ЗРК Patriot настав

Нагадаємо: наземні системи протиповітряної оборони, такі як Patriot компанії Raytheon, призначені для перехоплення ракет, що наближаються.

Як повідомлялося, у селі Пшеводув Люблінського воєводства, неподалік польсько-українського кордону, внаслідок вибуху ракети 15 листопада загинули двоє людей.

Польща і США, спираючись на свою інформацію, схиляються до думки, що це була ракета української системи ППО. Натомість Україна ставить це під сумнів.

Читайте також: Фахівці завершили обстеження місця вибуху ракети у Пшеводуві – ЗМІ

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна отримала запрошення долучитися до спеціальної міжнародної комісії для розслідування обставин падіння ракети у Польщі. 17 листопада він підтвердив, що українських експертів допустять до місця падіння ракети.

У п’ятницю, 18 листопада, глава МЗС України Дмитро Кулеба у Твітері повідомив, що українські експерти вже працюють на місці трагедії у Пшеводуві. Це підтвердили також польські ЗМІ, які зазначили, що опівдні до села, де впала ракета, прибуло декілька автомобілів на дипломатичних номерах, в яких були люди в українській військовій формі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-