У Німеччині припускають відключення світла взимку - подекуди й ненадовго

У Німеччині припускають відключення світла взимку - подекуди й ненадовго

Укрінформ
Через напружену ситуацію у сфері енергопостачання найближчими місяцями Німеччина може стикнутися з локальними відключеннями електроенергії.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

"Ми повинні виходити з того, що взимку траплятимуться блекаути", - заявив глава Федерального відомства з питань цивільного захисту та допомоги у разі катастроф (BBK) Ральф Тіслер в інтерв'ю Welt am Sonntag.

Він уточнив, що йдеться саме про регіональні та обмежені за часом відключення електропостачання. Причиною, за словами Тіслера, може бути не лише нестача електроенергії, а й "цілеспрямовані відключення електромережі", які будуть проводитися задля її безпеки та надійності постачання.

Читайте також: Німеччина допомагає Україні в галузі енергетики

Як зазначається, очільник BBK уточнив, що ризик відключень зросте на початку 2023 року. Однак у його відомстві вважають, що це будуть короткострокові відключення - так звані "браунаути", - а не тривалі відключення на великій території, тобто "блекаути".

Водночас Тіслер зауважив, що не скрізь місцева влада повною мірою підготовлена ​​до можливих перебоїв з енергопостачанням і має чіткі плани дій на цей випадок. Однак, за його словами, це ще не привід для паніки.

Читайте також: Експерт спрогнозував скільки може тривати вихід із можливого блекауту

"З усім, що ми бачимо зараз, ми ще можемо впоратися. Нам потрібно пристосуватися. А це, переважно, людям удалося", - резюмував посадовець.

Як повідомляв Укрінформ, у Берліні українські та німецькі активісти провели акцію під міністерством економіки ФРН, закликавши уряд позбутися енергозалежності від росії та припинити таким чином фінансувати війну проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-