У Канаді за тиждень сталися два землетруси, ймовірно через видобуток газу - ЗМІ

У Канаді за тиждень сталися два землетруси, ймовірно через видобуток газу - ЗМІ

Укрінформ
У канадській провінції Британська Колумбія минулого тижня сталися два землетруси, силою понад 4 бали, що, імовірно, були викликані видобуванням природного газу способом гідророзриву.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише канадський суспільний мовник CBC News.

“Два помітних землетруси протягом одного тижня на північному сході Британської Колумбії, вірогідно, були спровоковані гідророзривами”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що до таких попередніх висновків дійшли експерти Комісії з питань нафти й газу Британської Колумбії - провінційного регулятора цієї галузі.

Перший землетрус магнітудою 4,7 бала трапився 11 листопада у 132 км на північний захід від міста Форт Сейнт Джон. Другий землетрус силою 4,6 бала трапився у цьому ж місці через чотири дні.

За даними Сейсмічної служби Канади, землетруси були відчутними у прилеглому регіоні, однак не призвели до руйнувань.

Читайте також: В Індонезії стався потужний землетрус

Довкола Форт Сейнт Джона діє кілька свердловин для видобування природного газу і експерти у галузі навколишнього середовища постійно наголошують на ризиках гідророзриву. Ситуація у Британській Колумбії унікальна тим, що гідророзрив тут проводять на більших глибинах, ніж у інших регіонах світу. Місцеві свердловини іноді доходять до 4 км у глибину. Видобування природного газу способом гідророзриву передбачає закачування рідини у глибокі свердловини під високим тиском з метою розриву дрібних кам'яних формувань та вивільнення з них природного газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-