У Китаї археологи знайшли понад тисячу стародавніх артефактів

У Китаї археологи знайшли понад тисячу стародавніх артефактів

Укрінформ
Група китайських археологів знайшла понад 1 000 артефактів на горі Удан, відомій своїми даоськими храмами в центральній китайській провінції Хубей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Xinhua.

Артефакти були знайдені в палаці Улун, або «Палаці п’яти драконів», побудованому в часи династії Тан (618-907), який поступово вийшов з ужитку після династії Цін (1644-1911).

Зазначається, що артефакти, найдавніші з яких датуються часами династії Хань (202 року до нашої ери – 220 року нашої ери), включають багато кераміки та глазурованих будівельних компонентів, домашнього начиння, як-от свічники та шпильки, а також кілька релігійних предметів.

Читайте також: У Чехії археологи виявили поховання періоду унетицької культури

Серед знахідок найцікавішими відкриттями є кілька скульптурних рельєфів, на яких зображено п’ять драконів, вогняні візерунки та нефритовий кролик.

Дослідники вважають, що зображення п’яти драконів було створено й використано королівською сім’єю для ритуалу «п’яти драконів, які моляться про дощ». Навколишні кам’яні сходи свідчать про те, що рельєф колись був частиною вівтаря, який міг приймати великі зібрання.

Як повідомляв Укрінформ, під час підготовки до будівництва нового шосе D35 на ділянці між чеськими селами Садова і Горжице археологам вдалося зробити перші знахідки, що належать до періоду унетицької культури.

Фото: CFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-