Розробка протиракетного щита має сприяти розбудові європейського суверенітету — глава МЗС Франції

Розробка протиракетного щита має сприяти розбудові європейського суверенітету — глава МЗС Франції

Укрінформ
Міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна переконана, що розробка проєкту протиракетного щита має сприяти розбудові європейського суверенітету в стратегічному і промисловому плані.

Про це вона заявила в інтерв’ю Le Parisien, повідомляється на сайті МЗС, передає Укрінформ.

В контексті питання двосторонніх відносин Франції та ФРН міністр, зокрема, зазначила: “Добре, що Німеччина вирішила значно збільшити свій оборонний бюджет: колективні зусилля залежать від кожного окремо. Але ці індивідуальні зусилля повинні, у свою чергу, сприяти розбудові європейського суверенітету, як у стратегічному, так і промисловому плані. Саме в цьому дусі має бути розроблений проект протиракетного щита”.

“Що стосується закупівлі військової техніки, ми повинні віддати перевагу європейським преференціям. Це наше переконання, і для нас - пріоритет для зміцнення нашої автономії та європейського суверенітету. Комісія подала на розгляд тексти для їх розробки. Від нас залежить їх швидке прийняття”, - додала вона.

Колонна також заявила, що Франція та Німеччина працюватимуть над покращенням двосторонніх відносин.

“Ми будемо працювати над покращенням наших відносин. Наше спільне бачення європейського будівництва має бути побудоване на конкретних проектах”, - сказала міністр.

За її словами, президент Франції Еммануель Макрон та канцлер ФРН Олаф Шольц поділяють переконання, що відносини між Францією та Німеччиною є рушійною силою для Європи.

Читайте також: росія зробила низку стратегічних помилок і має піти з України - глава МЗС Франції

“Війна в Україні, енергетична криза порушують наші моделі мислення, але нічого такого, що неможливо вирішити діалогом. Коли Франція та Німеччина досягають згоди, це часто є середньою точкою балансу в межах Союзу: ми несемо цю відповідальність, і кожен з нас це знає”, - додала Колонна.

В цьому контексті вона повідомила, що прийматиме свою німецьку колегу Анналену Бербок 21 листопада, а прем’єр-міністр Франції Елізабет Борн відвідає Берлін 25 листопада.

Як повідомлялося, Німеччина та ще 14 країн ЄС хочуть створити спільну систему ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-