У Туреччині після теракту у Стамбулі затримали 46 людей

У Туреччині після теракту у Стамбулі затримали 46 людей

Укрінформ
Експертиза встановила, що нападники у Стамбулі, де напередодні стався вибух, застосували тротил, на цей час у зв'язку з інцидентом затримано 46 осіб.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Головне управління безпеки МВС Туреччини.

“Під час експертизи, проведеної Стамбульською регіональною лабораторією кримінального відділу Головного управління безпеки, встановлено, що вибухівкою, використаною під час нападу в Бейоглу, був тротил”, - йдеться в заяві.

У поліції Стамбула поінформували, що під час пошуку підозрюваної у вчиненні теракту використовувалися відео з 1200 камер спостереження.

Наразі затримано 46 осіб у зв'язку з інцидентом.

Читайте також: Внаслідок вибуху в Стамбулі українці не постраждали – МЗС

За інформацією телеканалу TRT Haber, затримана громадянка Сирії, яку звинувачують у закладанні вибухівки, під час допиту зізналася, що "пройшла підготовку офіцера спеціальної розвідки в PKK/PYD/YPG і незаконно в’їхала у країну через пропускний пункт Афрін-Ідліб".

“Терористка зізналася, що здійснила вибух і втекла після того, як отримала наказ від штаб-квартири РПК «Айн Аль-Араб» у Стамбулі”, - йдеться у публікації.

Читайте також: Теракт у Стамбулі: у мережу потрапило відео із затриманням підозрюваної

Як повідомляв Укрінформ, 13 листопада у центрі Стамбула о 16:20 за місцевим часом стався вибух, унаслідок якого загинули шестеро осіб. Поранення дістала 81 людина.

Наразі у лікарнях залишається 26 постраждалих. У реанімації перебуває 5 поранених, 55 потерпілих виписали.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-