У Туреччині затримали виконавця теракту в Стамбулі

У Туреччині затримали виконавця теракту в Стамбулі

Укрінформ
Людину, що залишила бомбу на проспекті Істікляль в Стамбулі, затримано. Також встановлено, звідки вона прибула та звідки надавалися інструкції про вчинення злочину.

Про це повідомив журналістам у Стамбулі міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу, повідомляє Укрінформ із посиланням на Hürriyet.

“Людину, яка залишила бомбу, було затримано командами відділу поліції Стамбула. До цього було затримано ще близько 21 людини”, - повідомив Сойлу.

За словами міністра, є інформація про те, звідки надходили інструкції та як звідки в Стамбул потрапив виконавець злочину.

Читайте також: Зеленський висловив співчуття з приводу вибуху у Стамбулі

“У нас є дані, що інструкції надійшли з Кобані. У нас є дані, що злочинець прибув через Афрін», – сказав міністр.

Також він вказав на безпосередніх організаторів вибуху в Стамбулі.

“Терористична організація PKK/PYD (Робітнича партія Курдистану/партія «Демократичний союз» - ред.) в рамках наших висновків”, - сказав Сулейман Сойлу.

Розслідування інциденту триває, затриманих допитують.

Читайте також: Міністр юстиції Туреччини озвучив дві можливі версії вибуху в Стамбулі

Як повідомляв Укрінформ, вчора в центрі Стамбулу о 16.20 за місцевим часом (15.20 за київським) стався вибух, у результаті якого загинуло шестеро людей - четверо на місці вибуху, двоє в лікарні. Поранення отримала 81 людина. Станом на ранок понеділка в лікарнях залишається 31 постраждалий. У реанімації перебуває п'ятеро людей, двоє з них у важкому стані. Раніше Міністр юстиції Туреччини озвучив дві можливі версії вибуху в Стамбулі та те, що вибух могла здійснити жінка.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-