У російських містах влада почала негласні перевірки бомбосховищ - Bloomberg

У російських містах влада почала негласні перевірки бомбосховищ - Bloomberg

Укрінформ
У росії державні службовці негласно перевіряють підвали та інші захищені об'єкти, які можуть слугувати бомбосховищами, ремонтують та оновлюють обладнання, яке не використовувалося з радянських часів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що ці заходи є частиною підготовки інфраструктури цивільної оборони на випадок ширшого конфлікту.

За даними джерел медіаресурсу, ця робота не пов'язана з якимись конкретними загрозами чи планами. Але після невдач з мобілізацією влада не хоче ризикувати з іншими підготовчими заходами до війни.

У кількох російських регіонах, близьких до зони бойових дій офіційні особи публічно підтвердили, що проводяться заходи з підготовки бомбосховищ. У квітні секретар ради безпеки рф Микола Патрушев наказав провести повну інвентаризацію бомбосховищ на півдні росії, вимагаючи повернути в державну власність ті з них, які були вилучені з неї.

Читайте також: В окупованому Криму почали перевіряти бомбосховища

При цьому перевірки та ремонт об'єктів цивільної оборони, які за радянських часів зазвичай будувалися в підвалах багатоквартирних будинків, шкіл та урядових установ, приховано відбуваються в містах по всій країні.

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-