У Парижі страйкують працівники компаній пасажирських перевезень

У Парижі страйкують працівники компаній пасажирських перевезень

Укрінформ
У четвер у Парижі серйозно порушено рух через страйк, скликаний усіма профспілками RATP - державної структури, що здійснює управління громадським транспортом Парижа і його передмість. Пересування у столичному регіоні дуже ускладнено.

Про це повідомляють французькі ЗМІ, передає Укрінформ.

Як повідомляє Le Parisien, п'ять ліній метро остаточно будуть зупинені на весь день, щодо інших ліній рух дуже ускладнений, багато станцій закриті. Також дуже порушений рух мережі міських електричок RER. Автобусний парк працює лише на частину своїх потужностей. Трамваї скоротили перевезення удвічі та виходять на лінії лише у години пік.

Страйк 10 листопада є частиною дня національної та міжпрофесійної мобілізації профспілок, які вимагають підвищення зарплат, покращення умов праці та протестують проти запланованої пенсійної реформи, - зазначає Le Monde.

Зокрема, усі чотири профспілки (CGT, FO, UNSA, Solidaires) RATP, яка обслуговує всі лінії паризького метро, вісім з десяти ліній паризького трамваю, частину ліній рейсових автобусів столичного регіону Іль-де-Франс і частину ліній RER, вже давно закликають до мобілізації, вимагаючи підвищення заробітної плати та покращення умов праці. Крім того, RATP, як і інші компанії в транспортному секторі, страждає від хронічного браку персоналу через труднощі з наймом.

Ще один привід для мобілізації - майбутня пенсійна реформа з можливим перенесенням встановленого законом віку виходу на пенсію та скасуванням спеціальних схем.

Як повідомляє телеканал BFMTV, профспілка UNSA RATP заявила про можливість безстрокового страйку на транспорті в регіоні Іль-де-Франс з наступного тижня.

“Хоча мобілізація сильно вплинула на транспорт в Іль-де-Франс цього четверга, 10 листопада, UNSA RATP не виключає можливості безстрокового страйку в залежності від обговорення з керівництвом (компанії). Профспілка закликає, зокрема, підвищити зарплати “мінімум на 3%”, - йдеться у повідомленні. Профспілка заявляє, що готова до можливого безстрокового страйку, якщо переговори не увінчаються успіхом.

Читайте також: Суд зобов’язав пілотів Kenya Airways припинити страйк

Як повідомлялося, у вересні й жовтні французькі профспілки вже організовували масштабні, в тому числі загальнонаціональні страйки проти запланованої пенсійної реформи та за підвищення заробітних плат.

Фото: LP/Olivier Corsan

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-