МЗС рф погрожує Латвії «асиметричною відповіддю» через знесення радянських пам'яток

МЗС рф погрожує Латвії «асиметричною відповіддю» через знесення радянських пам'яток

Укрінформ
Посол Латвії в росії Маріс Ріекстіньш був викликаний у МЗС рф, де йому було заявлено "рішучий протест" через знесення радянських пам'яток та "протиправні дії щодо російської власності".

Про це повідомляється на Телеграм-каналі російського зовнішньополітичного відомства, передає Укрінформ.

"Залишаємо за собою право на кроки у відповідь, у тому числі асиметричні, які обов'язково будуть чутливі для Риги", - заявили в МЗС.

Зазначається, що послу, зокрема, було заявлено про "протизаконні" кроки латвійської влади, "спрямовані на створення перешкод у роботі культурного центру "Будинок москви" в Ризі та санаторію "Бурштиновий берег" в Юрмалі з метою можливої ​​експропріації цієї російської власності".

Читайте також: У латвійському Даугавпілсі демонтували два радянські пам'ятники

Як повідомлялося, незабаром після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Латвія ухвалила закон, який дозволяє демонтувати радянські пам'ятки. У серпні в Ризі знесли пам'ятник воїнам-визволителям, демонтаж якого обговорювався багато років. 9 листопада було знесено останній у республіці великий радянський меморіал — пам'ятник «визволителям Резекне».

Крім того, після початку повномасштабної війни латвійська влада оголосила про плани конфіскувати російську власність — Будинок москви у Ризі та санаторій «Бурштиновий берег» в Юрмалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-