Європарламент підтримав приєднання Хорватії до Шенгенської зони

Європарламент підтримав приєднання Хорватії до Шенгенської зони

Укрінформ
Європейський парламент у четвер схвалив скасування контролю на внутрішньому кордоні між Шенгенською зоною вільного пересування та Хорватією.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Європарламенту.

Як зазначається, у документі, прийнятому 534 голосами (53 депутати були проти, 25 утрималися), Європарламент схвалює перетворення Хорватії на повноправного члена Шенгенської зони.

«Хорватія пройшла найповнішу оцінку членства в Шенгенській зоні з-поміж усіх країн ЄС. Вона виконала 281 рекомендацію у восьми сферах Шенгенського законодавства. Єврокомісія та Єврорада підтвердили готовність країни застосовувати Шенгенські правила в повному обсязі. Європарламент повністю згоден, що скасування внутрішнього прикордонного контролю має відбутися до кінця цього року», - сказав після голосування депутат Європарламенту Пауло Ранжел, який виступив переговорником щодо вступу Хорватії до Шенгенської зони.

Остаточне рішення про скасування внутрішнього контролю має бути прийняте Радою ЄС одностайно.

Читайте також: Румунія і Болгарія мають якнайшвидше приєднатися до Шенгенської зони - Європарламент

Зазначається, що Європейський парламент уже давно виступає за розширення Шенгенської зони вільного пересування, яка сьогодні включає 26 держав (усі держави-члени ЄС, окрім Болгарії, Хорватії, Кіпру, Ірландії та Румунії, а також країни, які не входять до ЄС: Норвегія, Ісландія, Швейцарія та Ліхтенштейн).

У 2018 році депутати Європарламенту заявили, що Хорватію слід прийняти до Шенгенської зони, щойно вона виконає необхідні критерії. У жовтні 2022 року вони також висловили підтримку негайному прийняттю Болгарії та Румунії до Шенгенської зони.

Фото: Goran Jakus / Adobe Stock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-