США та Японія розпочали масштабні військові навчання

США та Японія розпочали масштабні військові навчання

Укрінформ
Японія та США 10 листопада розпочали масштабні спільні військові навчання Keen Sword в основному на південно-західних японських островах та навколо них, щоб посилити оперативну спроможність у цих районах, враховуючи активізацію військової діяльності Китаю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Kyodo News.

У навчаннях, що триватимуть до 19 листопада, візьмуть участь 26 тисяч військовослужбовців сухопутних, морських і повітряних сил самооборони Японії та близько 10 тисяч солдатів армії США, у тому числі з підрозділів Космічних сил.

Крім того, у маневрах будуть задіяні 20 японських та 10 американських кораблів, 250 японських та 120 американських літаків. Також до навчань приєднаються чотири військові кораблі та два літаки з Австралії, Канади та Великої Британії.

Читайте також: Нідерландські військові тренуватимуть українських у межах місії ЄС

Навчання, що моделюють захист віддалених островів, будуть зосереджені на острові Токуносіма в південно-західній префектурі Каґосіма, повідомили в міністерстві оборони Японії.

Маневри спрямовані на підвищення операційного потенціалу військових. Навчання також включатимуть реагування на балістичні ракети, а також операції в нових сферах захисту, таких як космос і кіберпростір.

Маневри Keen Sword проводять раз на два роки.

Фото: KYODO NEWS 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-