До Палати представників США переобрали двох померлих політиків - ЗМІ

До Палати представників США переобрали двох померлих політиків - ЗМІ

Укрінформ
У Палату представників США переобрали двох демократів, які не дожили до виборів — Ентоні Делуку в штаті Пенсільванія та Барбару Купер у Теннессі.

Про це пишуть Fox News та Local Memphis, передає Укрінформ.

Так, у Пенсільванії із 85% голосів переобрали колишнього конгресмена від цього штату Ентоні Делуку, який помер 9 жовтня у віці 85 років. У зв'язку з цим у штаті незабаром відбудуться позачергові вибори.

Читайте також: Остаточні результати виборів до Сенату США стануть відомі у грудні – ЗМІ

Журналісти зазначають, що, можливо, деякі виборці справді не знали про смерть Делуки, але інші, ймовірно, віддали перевагу ідеї позачергових виборів замість обрання кандидата третьої партії.

«Ми пишаємося тим, що виборці продовжують демонструвати свою довіру до нього (Ентоні Делуки, - ред.) та його відданості демократичним цінностям, переобравши його посмертно», — заявили демократи Палати представників.

Читайте також: Трамп розчарований результатами проміжних виборів у США, але вважає їх перемогою республіканців

Водночас у штаті Теннессі вибори виграла Барбара Купер, яка померла 25 жовтня у віці 93 років. Виборча комісія округу пояснила, що ім’я Купер залишилося в бюлетені для голосування після її несподіваної смерті «відповідно до закону штату». У штаті проведуть позачергові вибори, щоб заповнити її місце.

Нагадаємо: станом на вечір 9 листопада до Палати представників Конгресу пройшли 187 демократів та 203 республіканці. При цьому в Сенаті ситуація рівніша - від кожної партії туди пройшли по 48 осіб. Підрахунок голосів все ще продовжується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-