Остаточні результати виборів до Сенату США стануть відомі у грудні – ЗМІ

Остаточні результати виборів до Сенату США стануть відомі у грудні – ЗМІ

Укрінформ
Доля вирішального голосу, який визначить демократичну або республіканську партійну більшість у верхній палаті Конгресу США, стане відома лише наступного місяця через необхідність проведення повторного туру голосувань у штаті Джорджія.

Про це повідомляє в середу Reuters, передає Укрінформ.

«Після підрахунку понад 99% голосів Рафаель Ворнок (демократ – ред.) з невеликим відривом випереджає Гершела Волкера (республіканця – ред.), колишню зірку футболу, якого підтримав експрезидент Дональд Трамп», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Байден готовий співпрацювати з республіканцями в Конгресі, в тому числі щодо Україні

При цьому уточнюється, що жоден кандидат не має абсолютної більшості голосів, тобто хоча Ворнок і лідирує, він не набрав 50% для перемоги в першому турі.

«У той час, як уповноважені особи округу досі продовжують детально підраховувати голоси, ми вважаємо, що можемо з упевненістю сказати, що тут, у Джорджії відбудеться другий тур голосувань до Сенату США, запланований на 6 грудня», - зауважив у цьому зв’язку представник місцевої влади Гейб Стерлінг.

Читайте також: У США на проміжних виборах республіканці не матимуть переконливої перемоги - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок в США відбулися проміжні вибори до Конгресу, під час яких переобирався повний склад Палати представників та приблизно третина Сенату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-