Штати ввели санкції проти членів мережі, яка підтримувала Аль-Каїду

Штати ввели санкції проти членів мережі, яка підтримувала Аль-Каїду

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів оголосив про запровадження обмежень проти двох представників Шрі-Ланки за сприяння терористичній мережі Аль-Каїда.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США, оприлюдненому в середу, передає Укрінформу.

«Сьогодні OFAC вніс до списку санкцій двох ділових партнерів фінансового посередника Аль-Каїди, який уже перебуває під санкціями»,- зазначається в документі.

Читайте також: Україна закликає США ввести санкції проти російської металургії

За словами заступника міністра фінансів США з питань протидії тероризму та фінансової розвідки Браяна Нельсона, ці заходи вражають «транснаціональну мережу фінансового сприяння Аль-Каїди, а також оперативну мережу змов».

Зокрема, уточнюється, що обмеження введенні проти двох фізичних осіб зі Шрі-Ланки, партнерів Ахмеда Лукмана Таліба, який перебуває у «чорному списку» за сприяння фінансування та переміщення осіб з метою підтримки Аль-Каїди. Таліб був заарештований в Австралії 25 березня цього року за звинуваченнями в підготовці до вторгнення в іноземні держави з метою ворожої діяльності.

Читайте також: ЄС продовжив на рік санкції проти «Ісламської держави» та Аль-Каїди

Як повідомлялося, санкції Мінфіну США передбачають блокування майна та інтересів зазначених осіб, а також будь-яких організацій, якими вони володіють. Крім того, вводиться заборона на всі операції, які здійснюються особами в США або в межах Сполучених Штатів із цими особами чи їхніми інтересами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-