Секретар російського радбезу патрушев приїхав до Ірану

Секретар російського радбезу патрушев приїхав до Ірану

Укрінформ
Секретар ради безпеки росії микола патрушев приїхав з візитом до Ірану.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на пресслужбу радбезу.

Ідеться, що в Тегерані патрушев «проведе планові російсько-іранські консультації з безпеки за участі фахівців рад безпеки та представників ряду міністерств і відомств двох країн».

Натомість іранське інформагентство ІРНА уточнює, що візит відбувся на запрошення секретаря Вищої ради національної безпеки (ВРНБ) Ісламської Республіки Іран Алі Шамхані. «У рамках візиту заплановано зустрічі патрушева з високопоставленими політичними та економічними діячами Ірану для обговорення питань розвитку двосторонніх відносин і співробітництва на міжнародній арені», - пише ІРНА.

В Інституті вивчення війни припускають, що Іран оприлюдненням інформації про приїзд секретаря Ради національної безпеки росії Миколи Патрушева намагається продемонструвати поглиблення співробітництва з москвою.

Читайте також: Розвідка США не має підтверджень щодо отримання рф іранських ракет

У ході триваючої повномасштабної агресії росії проти України існує військове співробітництво між рф та Іраном, зокрема – постачання іранських безпілотників.

Читайте також: Співучасть Ірану у російському терорі має бути покарана – Зеленський

Як повідомляли ЗМІ, іранська влада готується до передачі росії балістичних ракет, які, ймовірно, будуть використані росією у війні проти України. Зокрема, за даними представників служб безпеки США та союзників, йдеться про постачання Іраном росії балістичних ракет класу «земля-земля», таких як Fateh-110 і Zolfaghar, які здатні вражати цілі на відстані 300 і 700 км відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-