Розвідка США не має підтверджень щодо отримання рф іранських ракет

Розвідка США не має підтверджень щодо отримання рф іранських ракет

Укрінформ
Міністерство оборони США не має інформації, яка підтверджувала б передачу Тегераном балістичних ракет росії для їх використання у війні, розв’язаній кремлем проти України.

Про це заявив у вівторок під час пресконференції речник Пентагону генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Станом на зараз, ми не маємо жодної інформації на підтвердження того, що вони взаємодіють, що Іран поставив в росію балістичні ракети для їх застосування по Україні»,- зауважив офіційний представник оборонного відомства США.

За його словами, у Вашингтоні дійсно мають занепокоєння, що російська сторона шукає можливості для отримання таких озброєнь через вичерпання власного арсеналу ракет. Водночас, він акцентував, що росія та Іран цілять по цивільних громадянах в Україні та докладають зусиль для продовження цього конфлікту.

Читайте також: росія заплатила Ірану за дрони €140 мільйонів і надала зразки західної зброї – ЗМІ

Райдер також запевнив, що Сполучені Штати, зі свого боку, продовжать ретельно стежити за розвитком подій.

Представник Пентагону також підкреслив, що Сполучені Штати разом із союзниками й партнерами надалі тісно спілкуються з Україною щодо її оборонних потреб, у тому числі систем протиповітряної оборони.

Як повідомляли ЗМІ, іранська влада готується до передачі рф балістичних ракет, які, ймовірно, будуть використані росією у війні проти України. Зокрема, що за даними представників служб безпеки США та союзників, ідеться про постачання Іраном росії балістичних ракет класу «земля-земля», таких як Fateh-110 та Zolfaghar, що здатні вражати цілі на відстані 300 та 700 км відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-