Туреччина завершує прокладання трубопроводу до родовищ газу в Чорному морі

Туреччина завершує прокладання трубопроводу до родовищ газу в Чорному морі

Укрінформ
Роботи з прокладання трубопроводу до родовищ природного газу, які були раніше знайдені Туреччиною, завершено на 97%. Першу подачу та використання газу планують розпочати в першому кварталі наступного року.

Про це міністр енергетики та природних ресурсів Туреччини Фатіх Дьонмез сказав в інтерв’ю телеканалу TRT Haber.

“Близько двох років триває напружена робота. Ми працюємо на родовищі, яке знаходиться в 170 кілометрах від узбережжя. Оскільки багато робіт проводиться під водою та під землею, ми не можемо показати їх візуально. Ми фактично створюємо енергетичну базу під водою, прямо в серці Чорного моря. Трубопровідні роботи в морі виконано на 97%”, - повідомив міністр.

За його словами, нині триває підготовка до прокладання лінії передачі даних та зв’язку, вже пробурили 9 з 10 свердловин, які ставили за мету.

“Як ми заявляли раніше, перший газ у систему подамо в першому кварталі наступного року, тобто до кінця березня. Отож кожен зможе використовувати його на своїй кухні”, - сказав міністр.

Читайте також: Туреччина почала частково платити за російський газ рублями

Як повідомляв Укрінформ, 21 серпня 2020 року президент Туреччини Ердоган повідомив, що бурове судно Fatih виявило 320 мільярдів кубометрів природного газу на газовому родовищі Сакарія у свердловині «Дунай-1». 17 жовтня 2020 року у свердловині «Дунай-1» було виявлено ще 85 млрд кубометрів природного газу. Після виявлення ще 135 млрд кубометрів у свердловині «Амасра-1», знайдені Туреччиною запаси природного газу в Чорному морі сягнули 540 млрд кубометрів.

У середині червня цього року було здійснене зварювання та спуск в море першої труби газопроводу в Чорному морі від родовища Сакарія. У Туреччині планують, що в 2023 році у систему надійдуть перші 10 млн кубометрів газу, піку видобутку газове родовище Сакарія досягне у 2026 році. На родовищі заплановано пробурити загалом 40 свердловин, збільшивши добову потужність видобутку газу до 40 млн кубічних метрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-