На болгарсько-турецькому кордоні під час патрулювання застрелили прикордонника

На болгарсько-турецькому кордоні під час патрулювання застрелили прикордонника

Укрінформ
Болгарський прикордонник був застрелений під час патрулювання кордону з Туреччиною в районі села Голям Дервент неподалік від КПП Лесово-Хамзабейлі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Радіо Болгарії.

“Інцидент стався близько 8.35 у понеділок ввечері. До складу патруля входили прикордонник та армійський офіцер. Після пострілу армійський офіцер зміг вийти з лісу, де стався інцидент”, - йдеться у повідомленні.

У МВС Болгарії повідомили, що на лінії кордону відбулася нарада з турецькою стороною для обговорення інциденту, оскільки ймовірно зловмисник перебував на території Туреччини.

Як повідомляє Радіо Болгарії, Президент Румен Радев назвав вбивство болгарського прикордонника безпрецедентним, оскільки болгарський офіцер був застрелений з території сусідньої країни. Президент Радєв заявив, що очікує, що МЗС викличе посла Туреччини, і що інцидент має бути розслідуваний двома країнами спільно.

Читайте також: В Індії автобус із прикордонниками впав у гірську ущелину, шестеро загиблих

“Група, яка стріляла по болгарському патрулю, втекла на територію Туреччини… Наші турецькі колеги запевнили нас, що зроблять усе можливе і необхідне, щоб знайти цих людей і притягнути їх до відповідальності”, - заявив міністр внутрішніх справ тимчасового уряду Болгарії Іван Демерджієв.

У міноборони Болгарії наголосили на тому, що огорожа на кордоні з Туреччиною ненадійна, тому потрібна бетонна стіна висотою 3 метри.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Туреччина посилила заходи безпеки на кордоні з Болгарією для протидії нелегальній міграції, зокрема випадкам, коли мігранти проникають у вантажівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-