Китай наголошує на неприпустимості застосування ядерної зброї у Євразії – посольство КНР

Китай наголошує на неприпустимості застосування ядерної зброї у Євразії – посольство КНР

Укрінформ
Голова КНР Сі Цзіньпін наголошує на тому, що міжнародна спільнота має докласти всіх зусиль для запобігання застосуванню ядерної зброї в Євразії та уникнення «ядерної кризи» на континенті.

Про це в коментарі Укрінформу з приводу візиту федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца до Китаю наголосили в посольстві КНР в Україні.

«Міжнародне співтовариство має спільно підтримувати всі зусилля заради мирного врегулювання «української кризи» та закликати сторони конфлікту до стриманості», - сказав голова КНР при обговоренні з канцлером Німеччини ситуації в Україні.

«Необхідно спільно висловлювати протест проти застосування ядерної зброї та виступати з ініціативою щодо неприпустимості провокування ядерної війни, щоб запобігаючи виникненню ядерної кризи в Євразії», - заявив Сі Цзіньпін, якого цитує диппредставництво.

Читайте також: Світ чітко заявив про неприпустимість використання зброї масового ураження – Бербок

Голова КНР додав, що країнам світу необхідно спільними зусиллями забезпечити стабільність ланцюгів виробництва і постачань у глобальному масштабі, запобігти перешкодам у міжнародному співробітництві в галузях енергетики, продовольства, фінансів та інших сферах, а також не допустити заподіяння шкоди відновленню світової економіки після пандемії COVID-19, зокрема, збереженню фінансово-економічної стабільності країн, що розвиваються.

У цьому контексті він вказав на потребу гуманітарної допомоги постраждалим від війни українцям.

«Необхідно спільними зусиллями забезпечити надання допомоги мирним жителям постраждалих регіонів (України – ред.), щоб вони змогли пережити складний зимовий період, а також щоб запобігти виникненню масштабної гуманітарної кризи (в Європі – ред.)», - зазначив Сі Цзіньпін.

Читайте також: Шольц заявив про неприпустимість застосування ядерної зброї росією

Як повідомлялося, канцлер ФРН Шольц за підсумками візиту до Китаю в суботу на з’їзді своєї Соціал-демократичної партії в Берліні заявив, що доніс меседж про неприйнятність використання ядерної зброї у російсько-українській війні до керівництва Китаю «і вже одне це вартувало його візиту до КНР». За словами Шольца, Сі Цзіньпін також згоден, що ядерну зброю не можна використовувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-