Чехія отримає від США вісім гелікоптерів, замість наданих Україні

Чехія отримає від США вісім гелікоптерів, замість наданих Україні

Укрінформ
Чехія отримає від Корпусу морської піхоти США шість бойових вертольотів AH-1Z та два вертольоти UH-1Y за надання власних вертольотів Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Прага.

Згідно з заявою виробника, компанії Bell, подаровані машини мають бути оснащені аналогічно тим, які Чехія закуповує новими – чотири вертольоти AH-1Z Viper та вісім вертольотів UH-1Y Venom, постачання яких здійсниться у 2023 році. Чеська Республіка стане єдиним користувачем цих вертольотів у Європі.

Читайте також: Кількість біженців в Євросоюзі взимку може зрости до 5 мільйонів - чеський міністр

Представник Bell Нейт Грін повідомив причини, за якими було вирішено надати вертольоти Чехії.

«Через те, що відбувається в Україні, і через ставлення Чеської Республіки до України, яка відправила туди старі вертольоти, між урядами США та Чехії було укладено угоду про передачу деяких з невикористовуваних машин на додаток до тих, які ми виготовляємо для Чехії», - сказав Грін.

Очікується, що машини надійдуть зі складу 367-ї ескадрильї Scarface Корпусу морської піхоти США HMLA, яка була розформована у квітні цього року в рамках реорганізації Корпусу морської піхоти США.

Читайте також: Чехія підтримає членство України в НАТО - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, Румунія придбає у Норвегії 32 винищувачі F-16, які вже використовувались армією цієї скандинавської країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-