Чеські депутати назвали російський режим терористичним

Чеські депутати назвали російський режим терористичним

Резолюція
Укрінформ
Комітет у закордонних справах Палати депутатів, нижньої палати парламенту Чеської Республіки, вважає нинішній російський режим терористичним.

Таке визначення міститься у резолюції засідання комітету від 3 листопада, на якому розглядалося питання щодо можливостей створення спеціального міжнародного кримінального трибуналу для розслідування злочинів російської агресії в Україні, повідомляє Укрінформ.

«Комітет у закордонних справах… визначає нинішній російський режим як терористичний відповідно до резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи», - йдеться у документі.

В ньому засуджується російська агресія проти України, широкомасштабні напади на цивільне населення, цивільні об’єкти та ключову інфраструктуру, що є «очевидною спробою досягнення політичних цілей шляхом залякування мирного населення та відповідають терористичним методам».

Обстріли та дислокація військових частин у районі Запорізької АЕС є загрозою для мирного населення не лише на території України, зазначається у резолюції. Прямі чи непрямі погрози застосування ядерної зброї, а також неправдиві та необґрунтовані звинувачення України у планах застосування зброї масового знищення є небезпечною ескалацією напруженості та загрозою загальноєвропейській безпеці, йдеться у документі.

У ньому також повторюється про невизнання результатів так званих референдумів у Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях, метою яких є узаконення російської агресії та анексії території України, частиною спроб насильницького захоплення частини чужої території.

Депутати зазначили, що росія відмовляє українському народу в праві на власну ідентичність і незалежне існування. Дії російських військ та інших збройних формувань, створених за підтримки російської влади в Україні, мають ознаки воєнних злочинів і злочинів проти людяності, винні мають бути покарані. Члени Комітету підтримали зусилля міністра закордонних справ щодо створення спеціального трибуналу для судового переслідування злочину агресії, а також розслідування під керівництвом Міжнародного кримінального суду, що веде до судового переслідування воєнних злочинів і злочинів проти людства.

Читайте також: Сенат Польщі визнав російську владу терористичним режимом

Чеські парламентарії закликали міжнародну спільноту продовжувати підтримувати Україну та подякували уряду Чеської Республіки за допомогу, яку він надав Україні, будь то гуманітарна, економічна, політична, дипломатична або через поставки військового обладнання. Також вони відзначили як позитивний курс МЗС на перегляд відносин з рф.

Перед членами Комітету виступив міністр закордонних справ ЧР Ян Ліпавський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-