Канада готується прийняти рекордну кількість мігрантів

Канада готується прийняти рекордну кількість мігрантів

Укрінформ
Протягом наступних трьох років влада Канада планує істотно розширити можливості для прийому мігрантів.

Про це свідчить новий трирічний міграційний план, представлений міністерством імміграції, громадянства та біженців Канади.

“Торік Канада прийняла 405 тисяч новоприбулих, що є рекордною кількістю для одного року. Уряд продовжує цей амбітний підхід і наступного року ставить за мету прийняти 465 тис. постійних мешканців, у 2024-му році - 485 тис. і в 2025-му - 500 тис.”, - заявили у міністерстві.

Зазначається, що нова міграційна політика приділятиме більше уваги залученню мігрантів до малих міст та сільських регіонів.

У відомстві наголосили, що збільшення кількості мігрантів покликане допомогти подолати гостру нестачу робочої сили в країні: “План ґрунтується на імміграції як стратегії допомоги бізнесам… у ключових секторах, у тому числі у медицині, промисловості та технологічних сферах, для вирішення соціальних та економічних викликів, які постануть перед Канадою у наступні десятиліття”.

Читайте також: До Канади з початку року приїхали понад 100 тисяч українців

Ще одним завданням нового міграційного плану є зростання кількості франкомовного населення поза межами провінції Квебек.

Станом на кінець третього кварталу цього року у Канаді живуть близько 39 млн людей. Тобто за умов виконання міграційного плану щороку кількість новоприбулих до країни перевищуватиме 1,2% загального населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-