У Нідерландах проходять військові навчання за участі чотирьох країн

У Нідерландах проходять військові навчання за участі чотирьох країн

Укрінформ
У Нідерландах сьогодні стартували військові навчання за участі Нідерландів, Німеччини, Польщі та США.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“З сьогоднішнього дня сотні солдатів і десятки вертольотів беруть участь в навчаннях, які триватимуть більше двох тижнів по всій території Нідерландів”, - йдеться у повідомленні.

У Міноборони попереджають місцевих мешканців, що можуть низько літати вертольоти, а також їздитиме військовий транспорт, можна чути вибухи бойових боєприпасів.

І хоча навчання частково проходитимуть у публічному просторі, це не публічний захід, тому відвідати навчання неможливо.

У навчаннях Falcon Autumn беруть участь понад тисячу учасників з Нідерландів, Німеччини, Польщі та США. Вони відтворюють атаку неназваного ворога на державу НАТО та використовуватимуть змодельовані операції, щоб спробувати витіснити супротивника.

“російське вторгнення в Україну чітко показує, що безпеку і свободу не можна сприймати як належне”, — йдеться в прес-релізі Міноборони.

“Саме тому головним завданням оборони є захист нідерландської та союзницької території. Щоб мати змогу впоратися з цим завданням, необхідно мати регулярну реалістичну та широкомасштабну практику”, - йдеться у повідомленні.

Перші дні в основному будуть присвячені тому, щоб навчити війська різних країн працювати разом. Наприкінці цього тижня відбудеться велика спільна акція. Наступного тижня вони відпрацьовуватимуть швидке переміщення військ, після третього тижня пройде завершальна частина: повітряний "штурм" колишнього аеродрому Валкенбург.

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди готують шостий пакет допомоги Україні через Європейський фонд миру, додаткові 500 мільйонів євро будуть надані Нідерландами на військове обладнання для підтримки України.

Читайте також: НАТО проводить навчання у Польщі та Литві - відпрацьовують дії у лісах та містах

Нідерланди беруть участь у навчальній місії ЄС. Додаткові 500 мільйонів євро також будуть надані для підтримки зруйнованої війною країни військового обладнання. Це шостий раз. Гроші надходять із Європейського фонду миру.

За словами міністра оборони Нідерландів Кайси Оллонгрен, розглядається можливість внести до навчальної місії ЄС нідерландсько-німецькі навчання з розмінування.

Військова місія ЄС зосереджується на підготовці українських військових у Польщі та Німеччині, наприклад, у сфері розмінування чи інших спеціалізованих питаннях. Це робиться на підставі потреб, вказаних Україною.

Загальна сума фінансової підтримки від Європейського фонду миру зараз становить 3 мільярди євро. Гроші, в тому числі, призначені для оплати поставок в Україну військової техніки. З цього фонду також фінансується підтримка інших країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-