У росії знову спробували заблокувати Telegram

У росії знову спробували заблокувати Telegram

Укрінформ
роскомнагляд на якийсь час вніс до реєстру заблокованих сайтів домен t.me – сервіс коротких посилань Telegram.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Бі-бі-сі.

"Загалом назва домену t.me пробула в списку роскомнагляду близько години, з 9 до 10 вечора за Лондоном (з 7 до 8 по москві)", – йдеться в повідомленні.

Після того на появу доменного імені t.me у списку роскомнагляду у відомстві пояснили, що блокування домену не означає блокування всього месенджера в цілому, а потім домен зі списку зник.

Читайте також: роскомнагляд блокуватиме російські ЗМІ за дискредитацію мобілізації

Підставою для блокування домену в реєстрі роскомнагляду була стаття 15.3 закону "Про інформацію". У ній ідеться про повідомлення, що містять заклики до масових заворушень та участі в несанкціонованих акціях, до екстремізму, а також про фейки.

Вказується, що роскомнагляд безуспішно намагався заблокувати Телеграм на території росії протягом двох років – Таганський суд Москви 13 квітня 2018 року ухвалив рішення про блокування месенджера після того, як його творець Павло Дуров відмовився надавати ФСБ ключі дешифрування повідомлень користувачів, заявивши, що не має наміру виконувати закони, які "не сумісні з захистом приватного життя та політикою конфіденційності" месенджера.

Читайте також: У росії заблокували SoundCloud

Тоді до реєстру заборонених сайтів було включено домен telegram.org. Однак блокування було легко оминути за допомогою VPN, і згодом, незважаючи на блокування, у "Телеграмі" з'явилися канали російських офіційних осіб та відомств. 18 червня 2020 року всі обмеження з месенджера було знято.

Читайте також: Zoom відключає від сервісу російських клієнтівЗМІ

У росії з початку війни заблокували Facebook, Instagram, Twitter і багато ЗМІ, які називали війну війною, а не "спецоперацією", як того вимагає російська влада. Компанію Meta, якій належать Facebook та Instagram, російський суд визнав екстремістською та заборонив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-