Союзниками України на Близькому Сході є країни, які самі потерпають від Ірану - експерт

Союзниками України на Близькому Сході є країни, які самі потерпають від Ірану - експерт

Укрінформ
Першочерговими союзниками України на Близькому Сході є країни, які потерпають від Ірану – Саудівська Аравія, Об’єднані Арабські Емірати, Бахрейн, Кувейт.

Таку думку озвучив директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос в Медіацентрі Україна у Львові, передає кореспондент Укрінформу.

«Наші союзники – це в першу чергу країни, які потерпають від Ірану, тому що ті самі дрони, ті самі ракети, які зараз летять, щоб вразити українські міста, так само використовуються проти саудівських, еміратських й інших міст, складів, нафтових родовищ тощо. Тобто ми абсолютно природні союзники з цими країнами», - сказав він.

Читайте також: В РНБО спростували російські фейки про іранські дрони

Семиволос також зауважив, що у України немає ніяких історичних суперечностей з такими країнами, як Саудівська Аравія і Об’єднані Арабські Емірати, Бахрейн і Кувейт, оскільки вони ніколи не перебували в орбіті радянського союзу.

Крім того, директор Центру близькосхідних досліджень вважає складнішою ситуацію в інших арабських країнах, де присутня радянська спадщина. Але, на його переконання, Україна може відштовхуватися від російського експансіонізму в цих державах за допомогою антиколоніального меседжу, тобто сигналу, що росія є імперіалістичною країною і веде колоніальну війну. Семиволос наголосив, що це б дало відчуття спільності з цими країнами, які пройшли колоніальний період.

Читайте також: Президент Ізраїлю пояснив, чому вони не можуть постачати Україні системи ППО

Як повідомлялося, 20 жовтня країни ЄС ухвалили нові санкції проти Ірану у зв’язку із поставками для росії дронів-камікадзе, які використовуються російськими загарбниками для атак на міста України, вбивства цивільного населення та руйнування критично важливої інфраструктури. Зокрема, до санкційного списку були включені 3 особи та 1 установа Ірану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-