Лідер Китаю заявив про готовність працювати зі США для взаємної вигоди

Лідер Китаю заявив про готовність працювати зі США для взаємної вигоди

Укрінформ
Китай готовий працювати із США, аби знайти шляхи взаєморозуміння для взаємної вигоди для обох країн.

Про це лідер КНР Сі Цзіньпін заявив у посланні на заході Національного комітету з американсько-китайських відносин, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

За його словами, Китай і США як великі держави повинні зміцнювати зв'язок і співпрацю, щоб допомогти забезпечити стабільність у світі.

Як зазначає агентство, Пекін та Вашингтон розійшлися в думках з приводу політики Китаю щодо Тайваню, відносин КНР та росії і, останнім часом, зусиль США, спрямованих на те, щоб перешкодити американським компаніям постачати напівпровідникові технології до Китаю.

Читайте також: Третій строк Сі Цзіньпіна: як це вплине на світ та Україну?

Також нещодавно Китай був незадоволений низкою візитів американських законодавців на Тайвань. Пекін заявив, що США надсилають «небезпечні сигнали» щодо острова, який Китай вважає своєю територією.

Сі Цзіньпін, який нещодавно забезпечив собі безпрецедентний третій термін на посаді лідера керівної Комуністичної партії, що контролює другу за величиною економіку світу, засудив іноземне втручання у питання Тайваню і заявив, що Китай ніколи не відмовиться від права застосовувати силу для отримання контролю над островом.

Читайте також: Китай, ймовірно, вже шкодує про підтримку путіна - експосол США

Американський президент Джо Байден наголосив, що Сполучені Штати не шукають конфлікту з Китаєм.

Також держсекретар США Ентоні Блінкен в інтерв’ю Bloomberg заявив, що в Китаї вважають існуючий статус-кво Тайваню більш неприйнятним. Тому Пекін хотів прискорити процес, за допомогою якого добиватиметься возз'єднання Тайваню з материком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-