У конгресі США закликали Байдена до дипломатії з рф для завершення війни в Україні

У конгресі США закликали Байдена до дипломатії з рф для завершення війни в Україні

Укрінформ
Три десятки ліберальних демократів з нижньої палати Конгресу США звернулися з листом до Байдена, закликавши його посилити дипломатичний діалог з рф, аби домовитися з нею про припинення війни в Україні.

Лист оприлюднено на офіційному сайті Палати представників Конгресу США, передає Укрінформ.

«Ми закликаємо вас поєднати військову та економічну підтримку, яку США надали Україні, з активним дипломатичним поштовхом, подвоївши зусилля з метою пошуку реалістичних рамок для припинення вогню», - йдеться в документі.

Законодавці підкреслили, що не плекають ілюзій стосовно незаконного вторгнення рф в Україну та нелегітимних спроб росії анексувати українську територію. «Однак, якщо є спосіб покласти край війні зі збереженням вільної й незалежної України, Америка зобов’язана використовувати всі дипломатичні засоби для підтримки такого рішення, яке буде прийнятним для українського народу», - зазначається в листі.

Читайте також: Позиція Байдена щодо невтручання сил США у війну в Україні не змінилася – Кірбі

У цьому зв’язку члени Конгресу бачать можливість пропозиції «стимулів» для припинення бойових дій - включно з «певною формою пом’якшення санкцій» проти росії. Крім того, вони пропонують об’єднати міжнародне співтовариство «для встановлення гарантій безпеки для вільної й незалежної України», що будуть прийнятними для всіх сторін, особливо для українців.

У Білому домі підтвердили, що отримали лист від групи конгресменів-демократів. Координатор з питань стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Джон Кірбі зауважив, що в адміністрації «цінують почуття, висловлені членами Конгресу». Він підкреслив, що Білий дім працював із законодавцями «в повній взаємодії та прозорості» впродовж усього процесу, особливо коли йшлося про виділення додаткової допомоги Україні.

Читайте також: Білий дім готовий звернутися до Конгресу по нову допомогу для України

«І саме так президент хоче надалі рухатися вперед», - зазначив Кірбі. Однак, констатував він, наразі немає жодних ознак, що кремлівський лідер готовий долучитися до відповідальної дипломатії.

Представник адміністрації США підтвердив, що тільки від України та її Президента залежить, коли настане момент повернутися до переговорів. Він додав, що Вашингтон не диктуватиме українській стороні, за яких умов потрібно бути готовими до переговорного процесу, і як має виглядати перемога України.

Читайте також: Американці розділилися на два табори в питанні подальшої підтримки України – експерт

Як повідомляв Укрінформ, в Офісі Президента України відкинули можливість ведення переговорів з російською стороною, яка вдається до брудного шантажу, маніпуляцій - у тому числі навколо ЗАЕС та Каховської ГЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-