Боротьба за крісло прем'єра Британії: більшість членів парламенту наразі підтримують Сунака

Боротьба за крісло прем'єра Британії: більшість членів парламенту наразі підтримують Сунака

Укрінформ
Станом на вечір неділі 228 із 357 депутатів-консерваторів парламенту Великої Британії публічно заявили про свою підтримку кандидатур на посаду лідера партії та прем’єр-міністра.

Як передає Укрінформ, посилаючись на підрахунок ВВС.

За ексміністра фінансів Ріші Сунака висловилися 147 парламентаріїв, за колишнього прем’єр-міністра Бориса Джонсона – 57, лідерку Палати громад Пенні Мордант – 24.

Багато інших депутатів можуть не оголошувати, кого підтримують, частина з них ще можуть повідомити про свої рішення, тому очікується, що цифри швидко змінюватимуться.

Мордант та Сунак — двоє кандидатів, які на цей момент підтвердили свою участь у перегонах.

Читайте також: Міністр оборони Британії підтримає кандидатуру Джонсона на посаду прем'єра

Як повідомляв Укрінформ, у четвер очільниця британського уряду Ліз Трасс подала у відставку з посади прем’єр-міністра, яку вона обійняла 6 вересня. Трасс виконуватиме свої обов’язки до обрання нового глави уряду, що, як очікується, має відбутися 28 жовтня.

Британські ЗМІ вважають головним фаворитом на посаду прем’єр-міністра Сунака.

Партійні правила змагання за лідерство означають, що всім кандидатам потрібна підтримка принаймні 100 депутатів однопартійців до понеділка, щоб залишитися в перегонах.

Читайте також: Джонсон зібрав необхідні голоси для участі у виборах - ЗМІ

24 жовтня шляхом голосування серед депутатів визначать двох фаворитів. Із 25 по 28 жовтня відбудеться онлайн-голосування серед 170 тисяч членів Консервативної партії по всій Великій Британії. Вони й визначать, хто стане новим прем'єр-міністром.

Фото: twitter.com/RishiSunak

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-