Міністр оборони Британії підтримає кандидатуру Джонсона на посаду прем'єра

Міністр оборони Британії підтримає кандидатуру Джонсона на посаду прем'єра

Укрінформ
Міністр оборони Британії Бен Воллес заявив, що не боротиметься за посаду прем’єр-міністра країни, натомість він схиляється до кандидатури Бориса Джонсона.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Sky News.

«Щодо мене, я вважаю, що будучи міністром оборони, я можу принести максимальну користь у забезпеченні безпеки людей в обороні. Це робота, яку я виконував, і це робота, яку я збираюся виконувати й надалі. Тож я не збираюся балотуватися на пост прем’єр-міністра», – заявив Воллес.

Водночас не був категоричним у своїй підтримці, але сказав, що «схиляється» до кандидатури колишнього прем'єр-міністра Бориса Джонсона. «На цей момент я б схилявся до Бориса Джонсона», – сказав він.

Читайте також: Ім’я нового премєра Британії оголосять 28 жовтняSky News

Воллес додав, що Консервативна партія має зосередитися на тому, хто принесе єдність, і хто зможе виграти наступні вибори.

Раніше кандидатуру Джонсона публічно підтримав міністр з питань підприємництва Джейкоб Ріс-Могг.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер очільниця британського уряду Ліз Трасс подала у відставку з посади прем’єр-міністра, яку вона обійняла 6 вересня. Трасс виконуватиме свої обов’язки до обрання нового глави уряду, що, як очікується, має відбутися наступного тижня.

Британські ЗМІ вважають головним фаворитом на посаду прем’єр-міністра колишнього канцлера скарбниці Сполученого Королівства Ріші Сунака. Серед кандидатів, які мають найбільші шанси очолити британський уряд, називають також імена лідерки Палати громад британського парламенту Пенні Мордонт, чинного міністра оборони Сполученого Королівства Бена Воллеса та колишнього прем’єр-міністра країни Бориса Джонсона.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-