Джонсон повернувся з відпустки у Британію - ЗМІ

Джонсон повернувся з відпустки у Британію - ЗМІ

Укрінформ
Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у суботу повернувся до Лондона з відпустки на тлі очікувань, що він візьме участь у боротьбі за лідерство у Консервативній партії.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

Зазначається, що літак Джонсона приземлився у лондонському аеропорту Гатвік.

Джонсон, який перебував у відпустці на Карибах, коли Ліз Трасс оголосила про віставку з посади прем'єр-міністра Британії, публічно не коментував свою участь у виборчих перегонах. Однак він здобув підтримку десятків законодавців від Консервативної партії.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер очільниця британського уряду Ліз Трасс подала у відставку з посади прем’єр-міністра, яку вона обійняла 6 вересня. Трасс виконуватиме свої обов’язки до обрання нового глави уряду, що, як очікується, має відбутися 28 жовтня.

Читайте також: Міністр оборони Британії підтримає кандидатуру Джонсона на посаду прем'єра

Британські ЗМІ вважають головним фаворитом на посаду прем’єр-міністра колишнього канцлера скарбниці Сполученого Королівства Ріші Сунака. Серед кандидатів, які мають найбільші шанси очолити британський уряд, називають також імена лідера Палати громад британського парламенту Пенні Мордонт, чинного міністра оборони Бена Воллеса та колишнього прем’єр-міністра Бориса Джонсона.

Станом на суботу Сунак заручився підтримкою 100 членів парламенту в боротьбі за лідерство глави Консервативної партії.

Партійні правила змагання за лідерство означають, що всім кандидатам потрібна підтримка принаймні 100 депутатів однопартійців до понеділка, щоб залишитися в перегонах.

24 жовтня шляхом голосування серед депутатів визначать двох фаворитів. Із 25 по 28 жовтня відбудеться онлайн-голосування серед 170 тисяч членів Консервативної партії по всій Великій Британії. Вони і визначать, хто стане новим прем'єр-міністром.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-