Трампа офіційно викликали у Конгрес - розповісти про штурм Капітолія

Трампа офіційно викликали у Конгрес - розповісти про штурм Капітолія

Укрінформ
Спеціальний комітет Палати представників, який розслідує штурм Капітолія США 6 січня 2021 року, оголосив, що надіслав офіційний виклик на слухання експрезидентові Дональду Трампу, визначивши конкретні дати в листопаді.

Про це, як інформує CNN, комітет заявив у п’ятницю, передає Укрінформ.

«Комітет наказав, щоби Трамп передав відповідні документи до 4 листопада, а також з’явився особисто чи віртуально на «один чи більше днів слухань, починаючи від 14 листопада»,- зазначається у повідомленні.

Поки неясно, чи виконає Трамп вимоги повістки, або ж ця дія просто стане політичним маркером, який позначатиме бажання законодавців отримати інформацію безпосередньо від експрезидента. Адже Трамп є центральною фігурою у подіях штурму Капітолія 6 січня минулого року.

При цьому повідомляється, що експрезидент може оскаржити виклик у суді. Навіть якщо він почне судовий процес, який може дійти до вищих інстанцій, це займе багато часу та може «пережити» саме розслідування спеціального комітету.

Читайте також: Генпрокурор Нью-Йорка просить суд заморозити активи Трампа

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Федеральний окружний суд США засудив Стіва Беннона, колишнього стратега й близького соратника Дональда Трампа, до чотирьох місяців ув’язнення. Беннон відмовився з’явитися за офіційним викликом на слухання спеціального комітету Конгресу США, що розслідує штурм Капітолія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-