Генпрокурор Нью-Йорка просить суд заморозити активи Трампа

Генпрокурор Нью-Йорка просить суд заморозити активи Трампа

Укрінформ
Генеральний прокурор штату Нью-Йорк Тіш Джеймс звернулася в четвер до суду штату з проханням заморозити активи Trump Organization у Нью-Йорку й призначити незалежного спостерігача за фінансовими справами експрезидента Дональда Трампа та його бізнесу в галузі нерухомості.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Politico.

Джеймс стверджує, що Трамп зареєстрував нову Trump Organization LLC у штаті Делавер 15 вересня, а потім – компанію Trump Organization II LLC у Нью-Йорку в день подачі її позову 21 вересня. І таким чином, можливо, переміщує свої активи за межі Нью-Йорку – поза зону досяжності судів штату.

Позов Джеймс вимагає грошових штрафів до 250 млн доларів та заборони Трампові здійснювати операції з нерухомістю в Нью-Йорку протягом п'яти років, що може призвести до краху його компанії. Генпрокурор домагається заборони для Trump Organization передавати матеріальні активи або іншим чином розпоряджатися майном без дозволу суду.

Джеймс просить суд призначити дату розгляду справи на жовтень 2023 року.

Читайте також: Суд у США постановив призначити незалежного експерта по справі Трампа

У вересні Джеймс заявила про схему шахрайського завищення вартості портфеля Trump Organization на мільярди доларів.

Крім цієї нью-йоркської справи, правоохоронці розслідують переховування таємних державних документів у приватному будинку Трампа, наслідки нападу його прихильників на Капітолій 6 січня та заяви експрезидента про невизнання результатів президентських виборів у декількох штатах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-