Ердоган та Алієв відкрили ще один аеропорт на деокупованих територіях Азербайджану

Ердоган та Алієв відкрили ще один аеропорт на деокупованих територіях Азербайджану

Укрінформ
У Зангілані введено в експлуатацію аеропорт, який став другим аеропортом, побудованим на деокупованих територіях Азербайджану.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на TRT Haber.

“Літак Ердогана приземлився в міжнародному аеропорту Зангілан, другому аеропорту, побудованому за рахунок внесків турецьких компаній на звільненій території Азербайджану. Президенти Ердоган і Алієв відкрили аеропорт Зангілан”, - повідомляє телеканал.

Президенти Азербайджану та Туреччини взяли участь в урочистостях та поспілкувалися віч-на-віч.

Місто Зангілан, розташоване поблизу кордонів Туреччини, Азербайджану, Вірменії та Ірану, буде з’єднане зі світом через міжнародний аеропорт.

Аеропорт у Зангілані було закладено 26 квітня 2021 року, перший технічний рейс до аеропорту найбільшим пасажирським літаком країни було здійснено 9 вересня.

Читайте також: Бліцкриг президента Алієва та цугцванг прем’єра Пашиняна

Злітно-посадкова смуга аеропорту має довжину 3 км і ширину 60 метрів. Його термінал може обслуговувати 200 пасажирів на годину. Аеропорт може приймати усі типи широкофюзеляжних літаків, включаючи з великими вантажними літаками. Перон аеропорту розрахований на прийом одночасно 8 літаків.

Уряд Азербайджану також планує побудувати аеропорт у Лачині.

Турецькі компанії також брали участь у будівництві аеропорту, який обладнаний автоматичними системами та має диспетчерську вежу відповідно до міжнародних стандартів цивільної авіації та транспорту.

Як повідомляв Укрінформ, 26 жовтня минулого року у Фізулі, що в Нагірному Карабасі, відкрили перший міжнародний аеропорт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-