Після антиукраїнських демонстрацій ФРН відстежує настрої в російській діаспорі - посол

Після антиукраїнських демонстрацій ФРН відстежує настрої в російській діаспорі - посол

Укрінформ
Німеччина після антиукраїнських демонстрацій, організованих представниками російськомовної меншини, пильно стежить за настроями всередині цієї спільноти та її реакцією на різні події.

Про це заявила посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен на онлайн-брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У Німеччині є велика російськомовна меншина, як ми кажемо, діаспора. Ми дуже чітко дивимося, які там настрої. Ми бачили дуже негарні речі й демонстрації, яких ми не хотіли. Я думаю, що ми будемо надалі спостерігати дуже пильно і дуже близько, як реагує ця російськомовна діаспора в Німеччині», - сказала Фельдгузен.

Коментуючи призупинення Євросоюзом спрощеної процедури видачі віз для росіян, вона зазначила, що Німеччина обговорювала це питання з партнерами.

«Там є різні підходи. Наш підхід – це дивитися на кожний індивідуальний випадок, і потім вирішувати, надавати візу чи ні», - пояснила дипломат.

Читайте також: У Німеччині звільнили главу відомства з інформбезпеки через підозру у зв’язках з рф

Як повідомлялося, 4 вересня близько двох тисяч переважно російськомовних демонстрантів вийшли на протест у німецькому Кельні, вимагаючи від Німеччини припинити підтримку України та скасувати санкції проти рф. Мітинг був організований російськомовними групами діаспори. Протестувальники тримали прапори росії та транспаранти з літерами «НАТО», перекресленими червоною лінією.

Міністри закордонних справ ЄС 31 серпня домовилися про призупинення спрощеної процедури видачі віз для росіян, яка діяла з 2007 року.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-